Bizimle iletişim kur
Amanda Cho

Telefon numarası : +86 15982044032

Naber : +8615982044032

Arduino nedir?

November 13, 2019

Arduino, zengin arayüzlere, dijital G / Ç bağlantı noktalarına, analog G / Ç bağlantı noktalarına ve SPI, IIC ve UART seri iletişimi desteğine sahip kullanışlı, esnek ve kullanımı kolay bir açık kaynaklı donanım ürünüdür. donanım dahil: arduino panosunun çeşitli modelleri, yazılım: arduino IDE. Arduino sadece açık kaynak kodlu bir yazılım ve donanım platformu değil, aynı zamanda Java ve C'ye benzer bir İşleme / Kablolama geliştirme ortamına sahip değil, hemen hemen herkes bilgisayar programlaması olmasa bile Arduino'yu sensörlere cevap vermek gibi soğuk şeyler yapmak için kullanabilir , yanıp sönen ışıklar, kontrol motorları ...
Arduino'nun Özellikleri
01 açık devre kartı tasarımı
Arduino kontrol panosu açık kaynaklı bir devre şeması tasarımıdır, bu nedenle deneyimli devre tasarımcıları genişletmek veya iyileştirmek için kendi modüllerini tasarlayabilir. Göreceli olarak az deneyime sahip bazı kullanıcılar için bile, Arduino'nun nasıl çalıştığını anlamak için test tahtasını kullanabilirsiniz. Dahası, telif hakkı yasası yalnızca açık kaynaklı yazılımı düzenler, ancak donanımda kullanılması zordur, bu nedenle Arduino Creative Commons lisansını kullanır. Herkesin tahtanın kopyalarını üretmesine izin verilir ve telif hakları gerekmeden orijinal tasarımın kopyalarını yeniden tasarlayabilir ve hatta çoğaltabilir. Ancak, referans tasarımını tekrar yayınlarsanız, orijinal Arduino ekibinin katkısını açıklamanız gerekir. Tahtayı ayarlarsanız veya değiştirirseniz, en son tasarımınız Arduino panosunun yeni sürümünün eşit derecede özgür ve açık olmasını sağlamak için aynı veya benzer Creative Commons lisansını kullanmalıdır. Geriye kalan tek şey, Arduino ismi. Aşağıdaki resimde çeşitli Arduino panoları.
02. Programlama metodu çeşitlidir ve kod basittir.
Arduino'yu programlamanın birkaç yolu vardır: İlki, resmi web sitesinden indirilebilen ve Windows, MacOS ve Linux işletim sistemlerini destekleyen resmi web sitesi Arduino IDE programlama ortamını kullanmaktır. İkincisi, Microsoft'un VisualStudio ortamını kullanmak, ayrıca Microsoft Visual Studio için Arduino için bir eklenti var. Yüklemeden sonra, Visual Studio'da Arduino'yu geliştirebilirsiniz. Üçüncüsü, kod yazmayı veya Arduino oynamayı çocuklara öğretmeyi sevmiyorsanız, Ardublock gibi grafiksel programlama ortamları da vardır. Gelecekte, Arduino Ide yaklaşımını benimseyeceğiz. Daha fazla bilgi için, lütfen DF Maker topluluğunda Arduino özelliğini bulun.
03. Çevresel dünyayı algılayan çevrimiçi yazma
Arduino, programlama programını çip içine yazmak için ICSP çevrimiçi yazıcısını kullanabilir. İlgili işlevi elde etmek için programı istediğiniz zaman ve herhangi bir yerde çip içine fırçalamak için sadece bir kablomuz var. Aynı zamanda, Arduino kontrol panosu sensörlere ve çok çeşitli elektronik bileşenlere kolayca bağlanabilir.