Bizimle iletişim kur
Amanda Cho

Telefon numarası : +86 15982044032

Naber : +8615982044032

Değişen Sensör Fırsatı Karşılar

August 23, 2019

Sensörler veri toplama girişleri, Nesnelerin İnterneti'nin "kalbi", akıllı cihazlar, insansız sürüş vb. Gelişme için büyük bir alana girecekler. Cep telefonlarında ivme sensörleri, ışık sensörleri, mesafe sensörleri, parmak izi tanıma sensörleri vb. Gibi birçok sensör çeşidi ve uygulaması bulunmaktadır. Yüzlerce hız sensörü, lastik basıncı sensörü, motor hızı sensörü vb. Vardır. Sensör sayısı genellikle zeka seviyesini temsil eder.

Mesafe sensörü, nesnelerin mesafesini tespit etmek için "uçuş süresi yöntemi" ilkesini kullanan bir sensör türüdür. Cep telefonlarında, akıllı ailelerde, robotlarda, İHA'larda ve diğer pazarlarda menzil algılamasına olan talebin artmasıyla, bu ürüne daha fazla ilgi gösterildi. Laser Ranging Sensor, pazar talebini karşılamak için doğdu.

Lazer aralığı için optimum iç ortam

Uzaklık algılaması ihtiyacı her zaman mevcuttur ve insanlar, nesnelerin fiziksel değişimlerini tespit etmek için çeşitli bileşenlerin kullanımını araştırıyor, değişiklikleri mesafelere dönüştürerek ve sonra nesnelerin mesafesini ve bunların yer değiştirmelerini ölçüyorlar.

Şu anda, pazardaki değişen sensör teknolojisi temel olarak kızılötesi menzil, endüktans aralığı, ultrasonik aralık ve lazer alanını içermektedir. Bunların arasında, kızılötesi mesafe sensörü kızılötesi ışık sinyalini kızılötesi nabız sinyali iletir ve alıcıdan alır. Kızılötesi ışığın emisyondan nesneye yansımasına kadar geçen süreyi ölçer ve nesne ile kızılötesi mesafe arasındaki mesafeyi zaman ölçerek hesaplar. Bununla birlikte, kızılötesi bant, girişime karşı daha hassastır. Başlarken, diğer cihazları kapatmak genellikle gerekli olur. Endüktans teknolojisinin dezavantajı, ölçüm mesafesinin nispeten kısa olması ve ölçüm doğruluğu, ölçüm mesafesi 10 cm'yi aştığında genellikle çarpıcı biçimde azalmasıdır. Bu nedenle, bu iki teknolojinin akıllı telefonlar gibi tüketici elektroniğindeki uygulama kapsamı etkilenmektedir. Ultrasonik aralık sensörünün avantajlarına gelince, uzun bir iletim mesafesine sahiptir (algılama mesafesi 80 metreyi aşıyor), ancak cihaz büyük ve konumlandırma hassasiyeti zayıf. Dolayısıyla, bu tür bir teknoloji çoğunlukla araç navigasyonu gibi açık havada kullanılır, ancak tüketici elektroniği ürünlerinde uygulanması zordur.

Bu nedenle, iç mekan uygulama ortamları açısından en uygun lazer uygulama teknolojisidir. JRT'nin yeni geliştirilen lazer ölçüm sensörü, TOF teknolojisini kullandıktan sonra, aralık uzunluğunu 15 metreye kadar uzatabilir, maksimum ölçüm frekansı 200 Hz'e ulaşabilir ve hassasiyet yaklaşık 5 santimetre kontrol edilebilir.